Colombo No3 test

14,49 incl. btw

In de koivijver zijn miljarden bacteriën aanwezig. Zij zorgen ervoor dat de voedselresten, de afgestorven plantendelen, de uitwerpselen van de vissen enz. worden afgebroken. Afhankelijk van de zuurtegraad van de vijver is het resultaat van de eerste fase van afbraak het uiterst gevaarlijke ammoniak of het iets minder schadelijke nitriet.

Uitverkocht

Artikelnummer: 8715897030963 Categorie:

Beschrijving

Colombo No3 test

Wat is nitraat?
In de koivijver zijn miljarden bacteriën aanwezig. Zij zorgen ervoor dat de voedselresten, de afgestorven plantendelen, de uitwerpselen van de vissen enz. worden afgebroken. Afhankelijk van de zuurtegraad van de vijver is het resultaat van de eerste fase van afbraak het uiterst gevaarlijke ammoniak of het iets minder schadelijke nitriet. Het nitraat (NO3) is de laatste stap van de stikstofafbraak in de vijver. In tegenstelling tot het nitriet (NO2) is het vrij ongevaarlijk voor de vissen. Met deze colombo no3 test kunt u gemakkelijke de nitraat waarde (NO3) van uw vijver meter

Nitraat (NO3) is een nuttige voedingsstof die wordt opgenomen door planten en algen. De nitraatwaarde kan te hoog worden in vijvers met zeer veel vissen. De oplossing is dan gedeeltelijke verversing van het water. Is de nitraatwaarde 20 mg/liter of lager, dan zit u altijd goed, bij een waarde boven 50 mg/liter moet u het water in delen verversen, net zo vaak tot de waarde weer goed is.

De GH-waarde!
Een veilige waarde voor nitraat is 25mg/liter of lager!!!!

< 25 mg/l ==> kraantjeswater.
> 50 mg/l ==> water verversen.
> 100 mg/l ==> zeer dringend water verversen.

Als je constant problemen hebt met ammoniak, nitriet of nitraat dan is er structureel iets mis.

  • Teveel dood organisch materiaal in de vijver. (dode vissen, bladeren, voedselresten,…)
  • Teweinig onderhoud aan de filter. Reinigen.
  • Teveel vissen in de vijver.
  • Teweinig waterverversingen.

 

Extra informatie

Gewicht 0,1 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Colombo No3 test” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *