Colombo GH test

9,49 incl. btw

De hardheid van water kan sterk verschillen en hangt af van de aanwezigheid van calsium- en magnesiumzouten in het water. De hardheid heeft een belangrijke invloed op de zuurtegraad van het vijverwater en de hardheid hangt dan ook nou samen met de pH-waarde.

Uitverkocht

Artikelnummer: 8715897189746 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Colombo GH test

Wat is de GH-waarde?
De hardheid van water kan sterk verschillen en hangt af van de aanwezigheid van calsium- en magnesiumzouten in het water. De hardheid heeft een belangrijke invloed op de zuurtegraad van het vijverwater en de hardheid hangt dan ook nou samen met de pH-waarde. Hoe harder het water hoe alkalischer. Een tweede invloed van de hardheid is deze op het osmoseproces (de interne zout/waterbalans) van de koi. In hard water heeft de koi minder problemen om het osmoseproces opgang te houden dan in zacht water. Daarom voegt men soms zout aan het vijverwater toe om de osmoseregulatie van de koi wat de verlichten als deze gestresseerd of ziek is.

De GH-waarde wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheidsgraad). Zorg voor een GH-waarde van ten minste 8 en streef naar een optimale waarde van 12.

zacht water   De GH-waarde!   hard water
De ideale GH-waarde voor koi ligt boven de 8.

Extra informatie

Gewicht 0,1 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Colombo GH test” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *